Het masterplan van Nelson Byrd Woltz Landscape Architects voor landgoed The Cedars werd geïnspireerd door het historische pand, overblijfsels van de oorspronkelijke tuin, de boederij en het boslandschap. Een aantal elementen van de oude tuin waren de inspiratie voor het nieuwe hoofdpad die kwam te liggen van oost naar west en daarbij de twee uiteinden van het landgoed met elkaar verbind. Het nieuwe pad doet dienst als een soort ruggengraat waarlangs de qua omvang en formaliteit verschillende tuinkamers kwamen te liggen.
Het nieuwe pad (Long Walk) van oost naar west vormt de ruggengraat waarlangs, de wat betreft omvang en invulling, verschillende tuinkamers kwamen. De dichtbij bij het woonhuis gelegen gedeeltes van de tuin doen hier duidelijk dienst als verlengstuk van het woongedeelte. In een schaduwrijke ommuurde tuin zuidelijk van het huis gelegen ligt de Secret Garden die is uitgerust met een beplanting in oosterse sferen. Naar het noorden een ommuurde moestuin met fruitbomen in leivorm, en veel soorten groenten en kruiden. In dit stuk van het landgoed staat ook de kas.
Verder van het woonhuis gelegen tuinen hebben een minder formeel uiterlijk. Zo vinden we hier een parkachtig gedeelte met veel rhododendrons. Verder naar de buitengrens van het landgoed een volwassen dennenbos met een onderbeplanting van varens, struiken en kleine bomen.
Nabij het zwembad vinden we ook een grote vijver met een oeverbeplanting van inheemse soorten. Een grote pluktuin en gedeeltes met een agrarische bestemming maken het landgoed compleet. Na deze grondige aanpak (in 2010) van Nelson Byrd Woltz Landscape Architects is het landgoed weer klaar voor de toekomst.
Tagged: America, Amerika, Estate, Garden Design, Gardens, Landgoed, Landscape, Landscape Architects, Landscape Design, Nelson Byrd Woltz, New York, The Cedars, USA, Walled garden
